Winkelwagen

Gips


,,

Krone modelgips: voordelig gips, wat zachter eindresultaat, makkelijk bij te werken met mesje of gereedschap, lossen na ongeveer 5 a 6 uur, daarna nog ongeveer 24 uur uitharden
Wilsor hardgips/porseleingips: hard porseleingips, lossen na enkele uren, daarna nog ongeveer 24 uur uitharden
Keraquick gietpoeder/snelgips: hard en mooi glad gips, lossen na ongeveer 1 uur, nog wat na laten drogen. Bijwerken zolang het werk nog niet helemaal uitgehand is. ''klinkt'' als porselein (als u er tegen tikt)
HobbyTime Keramin-S: hard en mooi glad gips, ook geschikt voor buiten, lossen na ongeveer 1 uur, nog wat na laten drogen. Bijwerken zolang het werk nog niet helemaal uitgehard is.

Ligt er na enige tijd wat water op de mal. Dan heeft u net niet genoeg gips gebruikt. Giet dit er dan af en laat verder drogen.

Gips gieten

Zorg dat uw vorm goed waterpas staat.Spoel hem eventueel even af met water, laat de vorm nat.

Het mengen: Eerst water, en voeg hier het gips aan toe (let op de verhouding die op de verpakking aangegeven staat) een verhouding 1 : 3 betekent 1 deel water en 3 delen gips (op volume).
Roer even goed door en giet in de klaarstaande vorm. Giet u een latexvorm van een beeldje met hoofdje, giet dan een deel in de vorm en beweeg de vorm even zodat het gips ook in plekken zoals ''de kin'' komt. Giet daarna de rest van het gips er in. 
Is de vorm vol tik dan een paar keer tegen de vorm of de houder waar de vorm in staat of ligt. Hierdoor komen eventuele luchtbelletjes omhoog en heeft u geen last van bijvoorbeeld mislukte neuzen in uw gips gezichtjes. Laat daarna de vorm met rust tot u het kunt ontmallen.

Ontmallen kunststof platte vorm (bijvoorbeeld maskertjes/gezichtjes). Leg een handdoek neer zodat de gietsels niet kapot vallen. Keer de vorm om en tik er mee op uw hand. Komen de vormen niet vanzelf los dan kunt u voorzichtig aan beide zijden van de mal ''trekken''. Er komt dan iets ruimte waardoor de figuren los komen. 

Ontmallen latex vorm: neem een druppel afwasmiddel of handzeep (eventueel verdunnen met wat water) en smeer de vorm hier mee in. Stroop daarna de vorm van het model af. Maak hierna de latexvorm weer goed schoon voor een volgend gebruik. Gebruikt u de vorm lange tijd niet dan kunt u er het beste, als hij goed droog is, wat talkpoeder in strooien zodat de vorm niet aan elkaar kan gaan plakken. 

Gipsverband 10cm breed 1 rol 5 meter

Gipsverband 10cm breed    1 rol 5 metereuro 2.25Aantal  Hobby Time Keramin-S weerbestendig hard gips 1 kilo

Hobby Time Keramin-S weerbestendig hard gips    1 kilo
modelgips geschikt voor buitendecoraties

Weerbestendig hard gips 
Keramin-S is een extra harde witte gips gietmassa om hoogwaardige figuren, reliëfs en gebruiksvoorwerpen te gieten. Keramin-S is een gehydrophobeert en daardoor ook geschikt voor het gieten van figuren voor buiten. 
Mengverhouding 4 delen gips op 1 deel water. Keramin-S is bijzonder goed vanwege zijn preciese afvorming, snelle uitharding, goede ontvormbaarheid en stabiliteit. Uitgeharde voorwerpen vertonen een porseleinachtige glad oppervlak en zijn makkelijk te beschilderen. 
Gebruiksaanwijzing: 
Zorg dat uw gietvorm/mal klaar staat 
Doe wat water in de mengbeker (bijvoorbeeld 100 ml als u 400 gram gips gaat gebruiken) 
Voeg het gips langzaam bij het water en roer daarna door 
Giet de vorm vol en geef wat zachte tikjes tegen de vorm om eventuele luchtbellen te laten onsnappen. Bij wandhangers binnen 10 minuten de hanger in het gips leggen. 
Laat de vorm daarna met rust. 
Na ongeveer 30 minuten kan de vorm gelost worden. 
Attentie: Niet voor kinderen onder de 5 jaar. Alleen onder toezicht van een volwassene laten gebruiken. Niet inademen. Tijdens het uitharden kan het gips een temperatuur van ruim 50 graden bereiken. Het gips daarom niet op de huid gebruiken. 11.05  euro 10.95Aantal  Keraquick snelgips wit art. 2160300 1 kilo

Keraquick snelgips wit art. 2160300    1 kilo
mal kan na 30 a 40 minuten gelost worden

Keraquick is een sneldrogende gietmassa en speciaal geschikt voor het gieten van reliefs en figuren. Ze is reukloos, helder wit en eenvoudig te verwerken. Extreem breukvast en door het gladde oppervlak mooi te beschilderen. Het gegoten model kan al na ongeveer 30 tot 40 minuten uit de mal worden gehaald. Mengverhouding 1 deel water op 3 delen gips.


euro 4.75Aantal  Keraquick snelgips wit art. 2160306 5 kilo

Keraquick snelgips wit art. 2160306    5 kiloeuro 19.95Aantal  Keraquick snelgips wit lichtgewicht art. 2160500 1 kilo

Keraquick snelgips wit lichtgewicht art. 2160500    1 kiloeuro 6.95Aantal  Krone modelgips wit art. 118222-1500 1,5kg

Krone modelgips wit art. 118222-1500    1,5kgeuro 2.75Aantal  Porseleingips/hardgips Wilsor (in zak) 1 kilo

Porseleingips/hardgips Wilsor (in zak)    1 kiloeuro 4.75Aantal  Porseleingips/hardgips Wilsor (in zak) 5 kilo

Porseleingips/hardgips Wilsor (in zak)    5 kiloeuro 15.95Aantal